MYSTERIOUS “BITCOIN MAN” GÖR BORT BCH RUND BAKERSFIELD, KALIFORNIEN

Få saker är bättre i livet än gratis pengar. En av dessa saker är gratis Bitcoin, och det är precis vad invånarna i Bakersfield, Kalifornien får tack vare en mystisk „Bitcoin Man.“ Eller är de det?

Är detta någon form av marknadsföringsstunt, en miljardär som ger tillbaka eller något annat?

BITCOIN CASH MAN GÖR BORT $ 1 000 I BCH TILL LANDOMMAR SOM SKANNAR EN QR-KOD
Invånarna i Bakersfield har börjat märka en serie klistermärken klistrade över hela staden – på tunnelbanor eller på stolpar och stolpar längs trottoaren. Dessa klistermärken har en QR-kod som omedelbart skickar användaren en summa Bitcoin Cash om den skannas.

14 BTC och 95 000 gratissnurr för varje spelare, bara i mBitcasino’s Exotic Crypto Paradise! Spela nu!
”Jag ringde nyheterna och skickade sedan bitcoin-appen för deras kontaktinformation och e-postmeddelande och sa hej att jag bara fick den här konstiga betalningen. Jag skannade den på en stolpe som är typ av skissartad, säger Indiana London, lokalboende, enligt en NBC-filial nyhetsstation.

Denna mystiska, självutnämnda „Bitcoin Man“ verkar genom ett offentligt Instagram-konto där de påstår sig ge bort „$ 1000 i Bitcoin Cash“ som är dolt i „plan [sic] syn“.

RELATERAD LÄSNING | BCH INSTÄLLER ALLTID LÅG MOT BTC – OCH ANALYSTER ÄR FORTSAT

Stuntet verkar vara en kampanj som Bitcoin.com sammanställt för att öka intresset för sina plånbokstjänster och Bitcoin Cash. Stödjare av Bitcoin Cash tror att det är den överlägsna versionen av den första kryptovalutan någonsin, varför personen bakom skräpjakten kallar sig „Bitcoin Man“ snarare än „Bitcoin Cash Man.“
Användare som har turen att stöta på en av dessa QR-koder får BCH, inte BTC, oavsett påståenden om att ge bort Bitcoin.

BAKERSFIELD RESIDENTS STUMBLE UPON FREE CRYPTO SCAVENGER HUNT, RESTA SKEPTICAL
Oavsett någons personliga val mellan BTC och BCH är gratis kryptovaluta gratis kryptovaluta, och invånare i Bakersfield kan göra anspråk på en bit av $ 1000-pajen.
Ändå är de som har lärt sig om skräpjakten antingen genom att se den personligen eller genom lokala nyheter, skeptiska och med rätta. Kryptovalutamarknaden har varit i centrum för flera högprofilerade bedrägerier nyligen som vanliga publik kunde ha fått vind på.

RELATERAD LÄSNING | ALLT DU BEHÖVER VETA OM CRYPTO-LYCKEN BAKOM TWITTER HACKS

Människor har också konditionerats för att vara trötta på allt som verkar vara för bra för att vara sant, speciellt när det inte verkar finnas någon fångst involverad.

Men fångsten här är helt enkelt att sprida Bitcoin Cash (BCH) medvetenhet och ombordanvändare till Bitcoin.com-plånbokstjänsten, vilket är helt ofarligt marknadsförings- och reklaminsatser från företaget bakom Roger Ver-ledda webbplats.

Det fungerar också, eftersom det redan har tagit fart på sociala medier och nått luftvågorna på lokala nyhetskanaler. Huruvida detta leder till antagande av Bitcoin Cash är en annan historia, men det är ändå en rolig reklamidé som säkert får icke-krypto-användare att prata.