Square’s Cash App rapporteert driemaandelijkse Bitcoin-inkomsten van $875 miljoen.

Jack Dorsey’s Square merkte op dat zijn crypto-vriendelijke mobiele betaalapplicatie Cash App zijn beste kwartaal in Q2 2020 had geregistreerd. Bijna de helft van de $1,92 miljard aan totale inkomsten kwam van de Bitcoin-handelsdienst van het bedrijf. Als gevolg hiervan hebben de aandelen onder leiding van Jack Dorsey’s Square zich na uren na de recordaantallen opgepompt. De opbrengst van de Cash App van de Bitcoin-handel heeft alle vorige records overtroffen.

„Cash App genereerde $875 miljoen aan Bitcoin-inkomsten.“

Square publiceerde de Q2 resultaten voor haar Cash App eerder dan verwacht vanwege „externe toegang tot de kwartaalcijfers van het bedrijf“. Terwijl de markering op bijna alle fronten toeneemt, heeft de opbrengst van de Bitcoin-handel alle eerdere records overtroffen. Het bedrijf verklaarde: „Cash App genereerde $875 miljoen aan Bitcoin-inkomsten en $17 miljoen aan Bitcoin Up brutowinst gedurende het tweede kwartaal van 2020, een stijging van respectievelijk 600% en 711% per jaar. De Bitcoin-inkomsten en de brutowinst profiteerden van een toename van de Bitcoin-activiteiten en de groei van de vraag van klanten. Het rapport schetste dat het in juni meer dan 30 miljoen maandelijkse transactie-activisten bereikte vanuit al zijn functies.

„De indrukwekkende resultaten kunnen tot op zekere hoogte worden gekoppeld aan de huidige economische situatie.

Het bedrijf rapporteerde dat, wanneer nieuwe gebruikers zich registreren, de eerste producten waar ze zich op richten de Cash Card, directe storting en Bitcoin-investering zijn. Square merkte ook op dat deze tamelijk indrukwekkende resultaten tot op zekere hoogte kunnen worden gekoppeld aan de huidige economische situatie die wordt veroorzaakt door de COVID-19 en de buitensporige stimuleringspakketten. In het rapport staat: „Vergeleken met juni zagen we een toename van het volume per actieve klant van de Cash App in vergelijking met juni, voor peer-to-peer betalingen, Cash Card en Bitcoin-investeringen. „We erkennen dat deze stijging deels kan worden veroorzaakt door de stimuleringsmaatregelen van de overheid en de werkloosheidsuitkeringen, die mogelijk niet op hetzelfde niveau zullen blijven gedurende de rest van het derde kwartaal, zo voegde het rapport er verder aan toe.